Президентът Румен Радев откри деветнадесетото издание на кампанията в детското отделение

...
Президентът Румен Радев откри деветнадесетото издание на кампанията в детското отделение
Коментари Харесай

Българската Коледа 2021: В подкрепа на децата с нужда от спешна помощ и интензивно лечение

Президентът Румен Радев откри деветнадесетото издание на акцията в детското поделение на очната клиника на Александровска болница.
Тя е под надслов „ Дари вяра на дете в неволя “
Децата, нуждаещи се от незабавна помощ и интензивно лекуване. В тяхна поддръжка ще бъде деветнадесетото издание на благотоврителната акция " Българската Коледа " под патронажа на президента Румен Радев, която тази година се организира под надпис " Дари вяра на дете в неволя ".

Това оповестиха от държавната пресслужба, откакто през днешния ден президентът даде формален старт на акция 2021/2022. По традиция това се случва в болница в страната,  като този път това беше детското поделение на Клиниката по очни заболявания на Алексаднровска болница. 

Години наред „ Българската Коледа “ способства за одобряване на дарителските обичаи в страната и е доказателство, че можем да бъдем обединени и да живеем в хуманно общество. Дава ни вяра, че дружно можем да създадем по този начин, че България да има едно по-добро бъдеще, съобщи президентът Румен Радев при откриването, съпроводен от брачната половинка си Десислава Радева и в наличието на лекари, деца и родители.  

„ Благодаря ви за всеотдайността и грижите към дребните пациенти, за високия професионализъм и волята, която проявявате всеки ден във вашата сложна и извънредно благородна специалност “, обърна се президентът Радев към присъстващите лекари, измежду които бяха началникът на клиниката доцент Александър Оскар, шефът на болничното заведение доктор Атанас Атанасов, доцент доктор Галина Димитрова - началник на Детско очно поделение и проф. доктор Ива Петкова. 

Държавният глава акцентира, че с поддръжката на цялото ни общество, с напъните на лекарите и със своята бистрота и успеваемост, „ Българската Коледа “ се е трансформирала в идея, която се употребява с голяма социална поддръжка и доверие. Благотворителната самодейност изостря и публичното внимание към проблемите и политиките към детското опазване на здравето в страната.

Основната цел на деветнадесетото издание пък ще е да подкрепи подобряването на диагностично–лечебния развой с обезпечаването на здравна инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна. Това ще разшири и опциите на лекарите в България да ползват модерни способи на лекуване.

През изминаланата акция са събрани 1 850 000 лева, с които са подкрепени 500 деца за реализиране на диагностика, лекуване и рехабилитация и 27 лечебни заведения от цялата страна. Осемнадесетото издание на акцията бе в поддръжка на децата с тежки хронични болести.   

„ Особено сме удовлетворени, че успяхме да осигурим актуален високотехнологичен уред – “RED Digital Cаmera ”, особено за детското поделение на Клиниката по очни заболявания към УМБАЛ „ Александровска “, сподели президентът Радев. Държавният глава изрази вяра, че с помощта на напъните на лекарите и на високотехнологичната инсталация все по-малко деца ще бъдат изложени на риск от ретинопатология, затруднения на по-късен стадий от развиването и допустима загуба на зрение.

В диалога си с президента, управлението на  болничното заведение споделило огромния интерес на млади лекари към специализация там, а сред  акцентите била и нуждата от подобряването на материалната база на болничното заведение и на обособените клиники в нея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР